Mijn ultieme vakkenkast: ik koos voor uniek maatwerk

opmaatzagen

Een nieuw jaar, het is 2020! Tijd van bezinning… Zo aan de start van dit nieuwe jaar kijk ik terug op wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen 365 dagen. In mijn geval best veel. Ik was een groot deel van het jaar zwanger, kreeg mijn derde kindje en ik heb de benedenverdieping laten verbouwen. Dat was best pittig, maar het eindresultaat maakt me dagelijks nog steeds heel erg blij.

Maatwerk vakkenkast tot op de mm nauwkeurig

Groot onderdeel van mijn verbouwing was een houten kast op maat. Na even Googlen kwam ik bij OPMAATZAGEN.nl uit. Wat een handige site en wat een inspiratie kon ik er opdoen. Als snel had ik contact opgenomen met een deskundige medewerker en zat ik ‘s avonds met een vel papier en een liniaaltje te tekenen. Ik bestelde de kast vervolgens online met mijn eigen getekende idee bijgesloten en al snel had ik een professionele bouwtekening in mijn inbox. Wow, dat was mijn idee 2.0!

“Ik heb de kast zélf ontworpen en daarna tekenden de experts van OPMAATZAGEN.nl de kast tot in detail voor me uit”

Het ontwerp was klaar, tijd om het hout uit te kiezen. Omdat de woonkamer heel wit, clean en strak zou worden, wilde ik graag een stoere houtsoort. Ik heb bij mijn maatwerk kast gekozen voor Underlayment Fins Vuren.

De kast heeft een breedte van 505,0 cm bij 260,0 cm. Zeg maar gerust reusachtig. Maar het idee erachter is dat ik verder nauwelijks meubels zou hoeven plaatsen omdat ik er alles in kan opbergen. Het fijne van de kast was onder andere de levertijd. Die was maar kort. Maatwerk en toch snel kunnen leveren, dat is echt bijzonder vind ik.

“Het was best eng om je kast te ontvangen zonder dat je ‘m in het echt gezien hebt”

Op de dag van levering was ik best gespannen. Het is toch een flinke investering zo’n maatwerk kast. Wat als ik hem niet mooi vind? De kast was zo groot dat hij door de koerier in twee leveringen op een dag werd bezorgd. Heel professioneel. Poeh, daar lag ineens en hele grote stapel hout in mijn woonkamer. Waar ben ik aan begonnen, dacht ik.

Maatwerkkast

Mijn buurman schoot me de volgende dag te hulp. Extra handen zijn voor het tillen heel prettig. Voornamelijk ook omdat de delen voor mijn kast heel erg lang waren. In je eentje zou je met tillen uit balans raken vrees ik. Samen zijn we begonnen en al met al viel het heel erg mee. Het bouwpakket was volledig gestickerd.

“Ik denk nog regelmatig terug aan de dag dat de kast in het midden van de woonkamer lag opgestapeld in losse onderdelen!”

opmaatzagen

Soms doe ik nu nog een deurtje open en vind ik nog zo’n sticker die ik vergeten ben eraf te halen. Dan denk ik altijd even terug aan de dag dat we dat bouwpakket hier middenin de woonkamer hadden liggen! Anyway, de tekening van de kast die je erbij kreeg had alle onderdelen gelijk als de stickers op de onderdelen genummerd. Dus het was eigenlijk gewoon een tekening volgen en je schoof de dikke, maar holle planken eigenlijk als een 3D-puzzel in elkaar. Een kleinere kast had ik in mijn eentje denk ik ook in elkaar kunnen zetten, de onderdelen waren niet zwaar. Bovendien waren alle kleine onderdelen van de maatwerk kast allemaal voorgemonteerd. Alle scharnieren en drukmechanismen van de deurtjes zaten al op zijn plaats.

“Bij mij gaat er altijd iets mis, dus nu ook”

Maatwerk

Ik moet er wel bij zeggen. Ik zou Marjolijn niet zijn als het de eerste keer, omdat ik niet goed lees, niet misgaat. De kast is ruim vijf meter breed. Hierdoor moesten de twee lange delen eerst voorgelijmd worden en dan pas geplaatst. Wat ik heb gedaan is een van de drie delen van een ander stuk vastgelijmd aan een van die vijf meter brede stukken. Heel dom, want houtlijm werkt blijkbaar als een malle. We hebben met man en macht de delen weer uit elkaar moeten trekken, schaam schaam!

Creatief met verf: een beetje maatwerk van mezelf!

Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal goedgekomen. Zie het eindresultaat! Ik heb besloten om in roesttinten geometrische vlakken te schilderen op de dichte delen. Gewoon lukraak met afplaktape driehoeken maken en schilderen. En ik vind het zelf heel geslaagd. Ik kan met zekerheid zeggen: NIEMAND heeft zo’n kast als deze! Ik ben er super blij mee. Het is DE blikvanger in de woonkamer, iedereen is laaiend enthousiast als ze hem zien, mede ook door het leuke zitje voor de kinderen. De kast is het resultaat van heel fijn teamwork: de ontwerpers bij OPMAATZAGEN.nl, Helen van Little Chipmunks, die voor mij een custom hoes naaide voor het matrasje, mijn buurman en mijzelf. En dat alles maakt dit meubelstuk extra persoonlijk!

maatwerkkast

Tadaaaaaaaaa! Dit is het eindresultaat

One Reply to “Mijn ultieme vakkenkast: ik koos voor uniek maatwerk”

  1. […] gemaakt van een vakkenkast, precies hoe ik dacht dat hij handig zou zijn. Belangrijkste element: opbergruimte! Resultaat: een beetje van mezelf en een beetje van klusgenoten via de site van OPMAATZAGEN.nl. De […]

Comments are closed.