Little King’s: omdat kinderen ook designer schoenen verdienen!

Little King's voor The Single Mama

Dat schoenmaker een ambachtelijk beroep is zie je direct wanneer je de digitale winkel van Sofie Mathilde Koning binnenstapt. Little King’s maakt designer schoenen voor kids en trust me: je weet niet wat je ziet.

De handgemaakte schoentjes shops komen als paddenstoelen uit de grond op dit moment en ze zijn allemaal weer anders, toch zie je bij Little King’s echt wel het verschil. Dit zijn geen slofjes meer, maar volwaardige, stevige kinderschoentjes. Gemaakt door iemand die er voor geleerd heeft.Little King's voor The Single Mama

Voor Mick heb ik verschillende kinderschoentjes en ik vind ze allemaal leuk, maar omdat hij nog niet goed loopt, is het van groot belang om voor hem schoentjes te hebben met steun. Deze vond ik bij Little King’s, ik heb een geweldig stoer paar schoentjes in huis, maar wel bewust iets te ruim, zodat hij er straks ook echt op kan lopen in plaats van waggelen, wat hij nu nog doet.

Psychologe en schoenenfreak  Little King's voor The Single Mama

Sofie Mathilde Koning is de vrouw achter deze geweldige shop. Ze is Amsterdamse en ging na haar middelbare schooltijd naar de Hogeschool Hanzesteden om haar bachelor in psychologie te halen. Met haar diploma op zak kwam ze uiteindelijk niet in de zorg terecht, ze reageerde op een oproep van Jan Jansen om schoenverkoper te worden in Amsterdam. De baan heeft ze gekregen, maar daarmee ook een grote liefde voor mooie schoenen. Sofie Mathilde volgde met succes de cursus ambachtelijk schoenmaken aan de Dutch Health Tec Academy in Utrecht. Met weer een diploma op zak kon ze uiteindelijk haar passie voor handwerk, ontwerp & design het beste kwijt in het maken van kinderschoentjes. Mensen waren razend enthousiast en dus besloot ze om er haar beroep van te maken. Little King’s was een feit.

Little King’s: ambachtelijk en met liefde gemaakt

Little King's voor The Single Mama

In mijn contacten met Sofie Mathilde heb ik haar leren kennen als een heel gedreven, gepassioneerde schoenmaakster. Ze streeft in haar werk naar perfectie. De concurrentie wordt steeds groter en dus is het voor Sofie Mathilde erg belangrijk om er met kop en schouders bovenuit te steken. Dat doet ze door Little King’s ook echt neer te zetten als een ambachtelijk designer label. Het is heel belangrijk, zeker voor kinderschoentjes, om een stevige, goed passende schoen te maken. Voor nu draagt Mick voornamelijk zachte, soepele slofjes en mocassins. De schoentjes van Little King’s gaan net even een stapje verder. Een goede basis om op te leren lopen.

Een grote collectie te gekke combinaties

Little King's voor The Single Mama

Het Nederlandse design label Little King’s is ontstaan vanuit Sofie Mathilde Koning’s bijnaam: Little King. Little is ze inmiddels niet meer, maar haar schoentjes zijn gemaakt door de enige echte Kleine Koning Voor haar staat een ding centraal: “Puur geluk, is mijn merk, het maakt mij blij,” aldus Sofie. Ze wil dit geluk delen met zoveel mogelijk mensen en dat doet ze heel goed. Met gekke prints en kleurencombinaties, zie je een paartje Little King’s al uit de verte aankomen. Mick heeft hoge sneakers, deze geven hem de beste steun. Een jeansblauwe versie met licht gouden sterren. De gave zool is gemerkt met een unieke leerstempel. Maar vind je er ook giraffenprints met fel rood, zebraprints met camel en gele veters en roze gestipte sneakers met lintveters. Je zou ze allemaal wel willen hebben!

Je vindt Little King’s hier: