Everybody Tuck-Inn with love!

Een paar keer per dag maak je als moeder het bedje op van je baby. Lakentje netjes onder het dekentje en met een mooie omslag alles onder het matrasje proppen. Kindje erin en hup, de vrolijk spartelende beentjes schoppen het zorgvuldig opgemaakte bedje weer helemaal los. Vanaf nu gebeurt me dat nóóit meer! Het antwoord: Witlof for Kids.

Witlof for Kids een leuke woordspeling op with love, maar dan fonetisch gespeld kortom: hun naam is al net zo inventief al hun producten! Een label van Jolanda (46), ex-communicatie manager en moeder van Tommie en Milou (28), kapster en moeder van Raff en Liv en een baby ‘on the way’. De twee vriendinnen besloten in 2015 hun carrières over een heel andere boeg te gooien. Ze richtten samen Witlof for Kids op omdat ze als moeder het opmaken van de kinderbedjes zo vreselijk onhandig vonden. ‘Dat moet anders kunnen!’, dachten ze en ze namen de sprong. Ze bedachten de ‘Tuck-Inn’ en met succes want nu, twee jaar later is Witlof for Kids niet meer weg te denken uit de baby- en kinderkamer.

Witlof for Kids en The Single Mama

Wish it, dream it, do it!

Jolanda en Milou zijn duidelijk als ze hun merk willen omschrijven, dat kunnen ze kort maak krachtig: “We listen. And create. Witlof ♥.” Voordat ze de knoop doorhakten, hebben de dames zich goed laten informeren op basis van enquêtes, interviews en tests. Ze hebben vooral gekeken of andere moeders zich herkenden in hun eigen ervaringen. Ze hebben geluisterd naar de terugkoppeling die ze van moeders kregen. “Het opmaken van een ledikantje vonden we zo ontzettend onhandig, maar ook het opmaken van een boomhutbed/hoogslaper. Door elastiek in de hoeken van een lakentje, dekentje en dekbedovertrek te doen, is het nu zoveel makkelijker. En een mooie bijkomstigheid is dat kindjes het ook niet los kunnen trappen”, vertelt Jolanda. Ze regelen alles zelf, van het ontwerpen tot het runnen van de onderneming tot de productie en de marketing.

In de prijzen

Witlof for Kids en The Single Mama

Witlof for Kids heeft met het Tuck-Inn beddengoed de Baby Innovation Award 2017 in de categorie Furniture & Decoration gewonnen. En van alle Baby Innovation Award inzendingen, wonnen ze ook de Fabulous Mama & Family Consumer Award. Een mooie erkenning voor hun harde werken. Witlof is anders dan anders. Jolanda legt uit waarom: “Wij luisteren naar en vertalen de uiteenlopende behoeften van jonge ouders naar slaap-, verzorgings- en speelproducten voor kinderen van 0-11 jaar. We maken veilige en duurzame producten, die een verbetering brengen en onderscheidend zijn op tenminste een van de volgende vlakken: kwaliteit, stijl en gebruiksgemak.”

Vooruit blijven kijken

Met een goed lopend bedrijf is er ruimte voor wensen. “We willen grote stappen maken op het gebied van duurzaam produceren en een grote uitbreiding naar het buitenland realiseren. Op dit moment vind je ons in Nederland, België en Spanje maar we streven er naar om binnen een paar jaar in een groot deel van Europa verkrijgbaar te zijn.

Witlof for Kids valt op

Witlof for Kids en The Single Mama

Het is ontzettend lastig om als startend label op te vallen tussen al het marketing geweld van de grotere merken. Door uniek en verrassend te zijn met hun producten en klanten te behandelen zoals zij zelf behandeld zouden willen worden, is er veel enthousiasme ontstaan voor Witlof op social media. “Natuurlijk vinden we het leuk als beroemdheden die ons Tuck-Inn beddengoed al hebben, zoals Do, Lieke van Lexmond, Kim Kötter en Kelly Weekers een keer een foto van hun kleintjes met ons Tuck-Inn beddengoed op Instagram posten. Maar we hopen dat al onze klanten op Instagram dat zullen doen”, aldus Jolanda en Milou. Door het enthousiasme van hun allereerste klanten zijn ze in korte tijd erg zichtbaar geworden op social media. Een trouwe klantenkring is essentieel en iets om trots op te zijn!

Jonge ouders zijn een grote inspiratie

Natuurlijk hebben ze hun eigen ervaringen als moeder om inspiratie uit op te doen. Maar omdat Milou en Jolanda continu in gesprek blijven met jonge ouders, blijven ze op de hoogte wat er speelt en waar mensen tegenaan lopen.
Voor het ontwerp van de stijlvolle en speelse prints werken de twee samen met een vriendin. “Zij werkt onze ideeën uit tot bestanden die we kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het printen van onze stoffen. Deze komen uit Portugal.” De huid van kinderen is nog kwetsbaar omdat deze nog niet helemaal ontwikkeld is. Om hun gevoelige huid te beschermen tegen allergieën en irritaties, maakt Witlof uitsluitend gebruik van materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van kinderen.

Witlof for Kids en The Single Mama

We gaan nog veel van deze dames horen en ik had gewild dat ik ze in 2015 had ontdekt, dat had me toch een jaar frustratie tijdens het opmaken van Mick’s bed gescheeld! Desalniettemin geniet ik nu ieder moment als ik zijn bedje MAG verschonen en opmaken met zijn mooie mintgroene Tuck-Inn deken!

Je vindt Witlof for Kids hier: