Mint en Cloud: unieke en zelf samengestelde baby- en kinderkleding

De 31-jarige Celina is mama van vier kids. Ze maakt baby- en kinderkleding en dit verkoopt ze in haar geweldige webshop Mint en Cloud. Een webshop voor alle (aanstaande) ouders of voor iedereen die een leuk en origineel kraamcadeau wil geven. Je kunt bij Celina’s shop kiezen uit verschillende biologische stoffen en daarvan iets laten maken naar keuze. Je kunt de stoffen onderling combineren, zodat je altijd een uniek, zelf samengesteld item bestelt.

Celina Mint en Cloud voor The Single Mama

Bij Mint en Cloud wordt voornamelijk gewerkt op bestelling. Daar heeft Celina voor gekozen om zich te onderscheiden van de andere webwinkels. Op deze manier kan ze namelijk altijd een bijzonder kledingstuk maken, dat de klant zelf zorgvuldig heeft uitgezocht. Ook is het handig dat ze in kan springen op bepaalde onverwachte gebeurtenissen. Denk hierbij aan een te vroeg geboren kindje. Op bestelling maakt Celina dan met gemak mini-kledingsetjes in maar 44 of 50. “Zo hebben de mama’s wel de hippe kleertjes waar ze graag hun kindjes in zien, en dan ook nog in de juiste maat!”, vertelt ze enthousiast.

Stoppen met werken en voor jezelf aan de slag

Toen Celina zwanger was van kindje nummer drie besloot ze om helemaal te stoppen met werken en fulltime thuis te zijn. Ze was al wel vaak achter de naaimachine te vinden, dus eigenlijk is het idee van haar eigen webshop ook heel natuurlijk ontstaan. “Ik ging steeds meer naaien. Zodoende kwam er regelmatig vraag of ik voor iemand anders ook setjes wilde maken. En zo is het eigenlijk ontstaan.” Celina werkt vanuit huis, waar ook al haar stoffen, machines, voorraden, garen en overige benodigdheden staat gestald.

Administratie? Liever niet!

Wat Celina het minst leuke vindt aan het hebben van haar eigen shop? “Dat is toch wel de administratie die erbij komt kijken. Daar heb ik me wel een beetje op verkeken hoeveel werk dat wel niet is om dat allemaal te regelen. Gelukkig heb ik een lieve accountant die het leeuwendeel doet, maar daarnaast kost het toch nog veel tijd om het op orde te krijgen”, legt Celina uit. Onder haar administratie verstaat ze: het maken van foto’s, inrichten van de webshop, facturen uitschrijven, reclame maken voor jezelf et cetera. Het is dus niet alleen de boekhouding, er komt veel meer bij kijken. Iets waar veel starters zich in vergissen als ze de sprong in het diepe nemen.

“Een pakje van mij dat werd gebruikt als eerste kledingstuk van een baby was mijn grootste compliment”

Mint en Cloud voor The Single Mama 2

Het leukste aan het runnen van een webshop vindt Celina het klantencontact en het mogen maken ‘in opdracht van’. “Elke keer als iemand een bestelling plaats word ik toch wel heel blij. Dat ik voor iemands kleine baby iets moois mag maken. Een half jaar geleden had ik een keer voor iemand een overslagromper mogen maken voor haar babymeisje. Ze kreeg dit als eerste ‘pakje’ aan en haar mama bewaart het nu als aandenken in haar slaapkamer. Dat is toch wel een heel leuk compliment voor mij!”

Er valt altijd iets te leren

Celina is dus een van de weinig webshophoudsters die je volledig als klant de keuze geeft om je eigen kleding samen te stellen. Naast dat wil ze zich ook onderscheiden door haar kleding met verschillende machines te produceren. “Ik heb er drie staan, zodat ik voor diverse projecten de juiste kan gebruiken. Ik laat me ook bijscholen waar nodig, om bepaalde technieken onder de knie te krijgen. Zo kan ik de beste kwaliteit leveren.”Celina ziet wel eens zelfgemaakte broekjes voorbij komen op Instagram, die in elkaar zijn gezet met een naaimachine en een zigzagsteek. “Als hiervan bijvoorbeeld het draadje knapt, valt het broekje al uit elkaar. Ik gebruik een speciale lockmachine, die geschikt is voor stofjes met een lichte rek. Het broekje wordt in elkaar gezet met vier draden en een speciale techniek. Zo blijft het in vorm en kan het niet zo snel ‘knappen’.”

Vooruitblikken

Het liefst wordt Celina met Mint en Cloud niet zo groot. “Dit klinkt misschien niet zo van deze tijd, maar ik wil heel graag maatwerk kunnen blijven leveren en ook persoonlijk contact houden met mijn klanten. Op het moment dat je je bedrijf uitbreidt, moet je dingen gaan uitbesteden en dat wil ik liever niet.” Zo behoudt ze de kwaliteit en precisie. Daarnaast wkan ze Mint & Cloud nu goed runnen naast haar gezin en dat is ook een must voor Celina. “Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven!”

Mint en Cloud geeft korting

Mint en Cloud voor The Single Mama 2

Celina geeft jou de kans om lekker te shoppen in haar webshop. Je kunt een bestaand artikel kiezen, of iets leuks samenstellen en door haar laten maken. Als je de code ‘thesinglemama’ gebruikt krijg je bij Mint en Cloud nu 15% korting. Dat is de moeite waard voor een uniek kledingstuk. Voor Mick heb ik een heerlijke voorjaarssweater laten maken, met flamingo’s en okergele boorden! Staat hem te gek en niemand anders die dezelfde trui heeft!

Je vindt Mint en Cloud hier:

One Reply to “Mint en Cloud: unieke en zelf samengestelde baby- en kinderkleding”

  1. Nicole monsieurs says:

    Wat een leuke blog van dit toffe merk. Ik kende mint&cloud nog niet maar weet een mooie items maakt celina

Comments are closed.