Originele baby- en kinderkleding vind je bij Little Chipmunks

Wie kent haar niet? De 34-jarige Helen is wellicht beter bekend als (Instagrams’) Little Chipmunk. Een van de meest succesvolle small shops van dit moment. Ze is nog maar zo kort bezig, maar heeft al echt een gevestigde naam met Little Chipmunks in small shops land. Helen is het levende bewijs dat als je ervoor gaat, je écht succesvol kan worden.

Little Chipmunks Helen

Little Chipmunks mag dan wel een uit de hand gelopen hobby zijn, haar klanten zijn serieus fan. En ik ook. Wat maakt Helen mooie kinderkleding! Helen’s kleding ligt naast haar eigen webshop ook in andere webshops voor kids en ook in ‘echte’ winkels. Haar kleding blijft dus zeker niet onopgemerkt in kindermodeland. Maar goed ook, wat moeten we zonder Little Chipmunks?

Little Chipmunks staat voor eerlijke kindermode

Voor Helen is het belangrijk dat haar kleding op een eerlijke manier wordt gemaakt. Ze hecht veel waarde aan kwaliteit en het zo min mogelijk belasten van het milieu. “Ik wil dat mijn kleding wordt gemaakt op basis van Fair Trade en van biologische stoffen. Alles heeft dus het  Oeko-tex keurmerk of een GOTS stempel.” Daarnaast streeft ze naar duurzaamheid en goede kwaliteit met als uitgangspunt dat haar kleding comfortabel en speels is. “Ik vind het belangrijk dat de stof goed is voor de tere kinderhuid. Kinderen klauteren, klimmen en spelen intensief en overal. Dan moet de kleding gewoon lekker zitten zodat ze probleemloos en vrij kunnen bewegen!”

Er komt veel bij kijken

Little Chipmunks voor The Single Mama

In de reeks verhalen over small shops heb je vaker kunnen lezen dat het starten van een webshop best heel wat kennis vereist. Helen is net als veel anderen gewoon in het diepe gesprongen, maar heeft wel hulp gehad van familie en vrienden. “Mijn schoonouders hebben een succesvol eigen bedrijf. Zij hebben mij wegwijs gemaakt in de hele administratie rondom het hebben van je eigen shop. Van belasting en facturen tot klantrelaties onderhouden. Daarnaast heb ik kennissen met een eigen (web)shop en heb ik een vriendin die advocaat is. Zij nam de juridische kant van het eigen ondernemerschap met me door. De naam Little Chipmunks was gelukkig nog niet in gebruik, mijn droom werd werkelijkheid”, aldus de trotse Helen.

“Ik ga uitdagingen niet uit de weg!”

Helen is nog iedere dag blij dat ze de stap heeft gezet en haar shop heeft geopend. “Het leukste vind ik om creatief bezig te zijn en ik ben trots dat ik het risico heb durven nemen om mijn droom na te jagen.” Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, je eigen shop hebben betekent keihard werken. “Je steekt er heel veel eigen tijd in. Doordat ik jonge kinderen heb ben ik beperkt qua tijden waarop ik kan werken, ik zit vaak tot ’s avonds laat achter de naaimachine. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om geen lening af te sluiten dus is het financiële plaatje soms lastig. Ik wil veel en mijn portemonnee niet haha. Toch ga ik de uitdagingen niet uit de weg, ik pak ze met beide handen aan.”

Uniek zijn in wat je brengt

Little Chipmunks voor The Single Mama

Helen beseft zich goed dat ze niet de enige small shop in baby- en kinderkleding heeft. Er is veel concurrentie en het belangrijkste vindt ze om uniek te zijn in wat ze haar klanten aanbiedt. “Door mijn aanbod wil ik eruit springen.  Little Chipmunks biedt een vaste, brede collectie, maar ik maak ook veel ‘custom orders’. Ik wil inspelen op wat de klant wil en een langdurige relatie opbouwen met mijn klanten.” Uniek zijn en blijven is wederom een uitdaging, maar tegelijkertijd ook heel leuk, vindt ze. “Ik blijf altijd realistisch en heb mijn droom altijd in mijn achterhoofd. Wie iets wil bereiken moet er hard voor werken. Als ik de vele positieve reacties lees en er bestellingen binnenkomen krijg ik een enorme boost. Dan besef ik me dat dit écht is en dat ik opval tussen de menigte. Ik doe dus blijkbaar iets goed: hard work pays off!”

Heeft Helen nog wensen voor de toekomst? Reken maar! “Ik zie Little Chipmunks over een paar jaar eigenlijk gewoon graag zoals het nu is, maar met een bredere collectie en nog meer klanten natuurlijk!”

Korting voor Chipmunk lovers

Helen heeft net weer een nieuwe drop collectie uit. Wat kun je verwachten? Heerlijke frisse zomerse prints. Gave wrap-vestjes voor de frisse lentedagen en heerlijke t-shirts. Koddige old school rompers met hippe prints en zomerse harems. En het leukste is: dit kun jij nu allemaal shoppen met een speciale kortingscode. Met de kortingscode ‘singlemamaLC’ krijg je nu 10 procent korting op je bestelling!

Je vindt Little Chipmunks hier:
s wellicht s wellicht